Oleje

Je lisovaný za studena zo semien tekvice, aby si zachoval všetky potrebné živiny a látky.
Tekvicový olej je známy svojou lahodnou, typicky jemnou chuťou a charakteristickou tmavozelenou farbou, preto je ideálny pre kuchyňu.
Tekvicový olej sa doporučuje používať najmä v studenej kuchyni, kde dodá pokrmom poriadnu dávku originality a výbornej chuti. Skvelo poslúži aj na dochutenie a ozvláštnenie rozličných varených jedál a to aj farebne. Môžete ho pridávať do šalátov, dresingov aj nátierok.
Tekvicový olej sa stále viac využíva aj v teplej kuchyni pre prípravu koláčov, omáčok či polievok, ktorým dodá nezameniteľnú chuť.
Obsahuje vysoký obsah vitamínu E ako aj fytosteroly, fenoly, karotenoidy. Je tiež zdrojom niektorých minerálnych prvkov ako zinok, draslík, horčík.
Veľkosť balenia:
250ml